Meníme pravidlá parkovania pre dodávky

Mestská časť Košice-Sídlisko KVP chce obmedziť státie nákladných vozidiel na sídlisku v čase od 16:00 – 7:00 hod, ktoré zaberajú parkovacie miesta. Zámer, ktorého projektová dokumentácia bola v mestskej časti pripravená už v roku 2016, naberá v súčasnosti reálne kontúry. „Takýmto spôsobom uvoľníme približne 130 parkovacích miest priamo pred blokmi. Zároveň tým vo viacerých lokalitách sprístupnime prejazd záchranným zložkám, ktorý bol tými vozidlami obmedzený. Samozrejme, myslíme aj na majiteľov dodávok a snažíme sa nájsť riešenie vyhovujúce pre obe strany. Musím však zdôrazniť, že dodávky a kamióny v obytných zónach nemajú naozaj čo hľadať,“ uviedol starosta Ladislav Lörinc.

Samospráva má v pláne zriadiť záchytné parkovisko pre dodávky na existujúcom parkovisku pod kostolom. Situáciu by mali monitorovať bezpečnostné kamery, MČ totiž na základe výzvy požiadala ministerstvo vnútra o dotáciu na ich financovanie. Starosta dodal, že: „Radi by sme namaľovali čiary a vyznačili bezpečné priechody pre chodcov po parkovisku a ku kostolu. Osadenie kamier je pridanou hodnotou, ktorá by mala byť zároveň motiváciou pre majiteľov dodávok v dodržiavaní pravidiel parkovania. Verím, že v žiadosti o nenávratný finančný príspevok budeme úspešní.“

Projekt vytlačenia dodávok spred obytných zón je aktuálne schválený Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ a mestom Košice, ktoré MČ požiadala o to, aby financovalo osadenie značiek a zriadenie parkovacej zóny. V prípade, že mesto odmietne spolufinancovať túto aktivitu, vyčlenia sa peniaze z vlastných zdrojov. „S osadzovaním značiek by sme chceli začať počas letných mesiacov, keďže je dovolenkové obdobie a motoristov bude na cestách menej. Projekt by mal na začiatku fungovať v tzv. prechodnom období. To znamená, že vodičov chceme v spolupráci s mestskou políciou na zmeny najprv pripraviť, nie je cieľom ich za porušenie hneď pokutovať. Projekt by sme chceli naplno spustiť na jeseň tohto roka, kedy by už nezodpovední vodiči niesli za porušenie aj dôsledky,“ spresnil Lörinc.

Fotogaléria

Dokumenty na stiahnutie

Kontakt

Miestny úrad mestskej časti
Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

IČO : 00691089

Telefón:  055 / 789 06 10
Fax:        055 / 789 06 33
Mobil:     0948 780 224

 

 

Vytvorenie účtu - registrácia v online casino - je to veľmi jednoduché.Stačí vyplniť pár koloniek na stránke a stlačiť tlačítko. Bez vytvorenia účtu nebudete môcť hrať za skutočné peniaze a skutočné peniaze aj vyhrať.

V jednom kasíne by ste si mali vytvárať len jeden účet, také sú pravidlá. Určite odporúčame pri vytváraní účtu uvádzať pravdivé údaje. Kasíno ich nezneužie, je licencované a kontrolované v rámci Európskej únie. Vlastne ich ani nemá ako zneužiť.

Ked si budete chcieť poslať vyhraté peniaze na Váš účet v banke, a vaše údaje nebudú správne, bude to oveľa zložitejšie a možno svoju výhru ani nikdy neuvidíte na svojom účte.

Kasína ktoré si namusíte inštalovať na svoj počítač ponúkajú možnosť vytvoriť si účet priamo na ich web stránke. V kasínach ktoré sa inštalujú, nájdete registráciu po otvorení kasíno programu.Nezabudnite, že pri vytvorení účtu a prvom vklade máte nárok na BONUS!