Slávnostné odovzdávanie verejných ocenení

25. január 2019 bol pre našu MČ jedinečný. Odovzdali sme verejné ocenenia Mestskej časti Košice-Sídlisko KVP osobnostiam, ktorých veľkosť sa neprejavuje v jednom vrcholnom okamihu, ale v ich každodennej tvrdej práci, ktorú vykonávajú so zanietením, ochotou a radosťou. Pán starosta v svojom príhovore uviedol, že tento podvečer je aj preňho  výnimočný, pretože je príležitosťou na ocenenie ľudí, ktorí sú pre nás ostatných inšpiráciou, motiváciou a príkladom.

Ocenení boli v nasledujúcich kategóriách:

  1. Cena Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP v kategórii jednotlivec
  2. Cena Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP v kategórii kolektív
  3. Čestné uznanie Mestskej časti Košice-Sídlisko KVP

Ocenenia MČ Košice-Sídlisko KVP sú v prvom rade ocenením morálnym. Udeľuje ich miestne zastupiteľstvo občanom a kolektívom za  vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejno-prospešnej činnosti. Za činnosti osôb alebo organizácií, ktoré sa významným spôsobom pričinili o hospodársky, ekonomický a kultúrny rozvoj Mestskej časti Košice - Sídlisko KVP. Za príkladný, obetavý rodinný život a za záslužnú činnosť osôb pri záchrane ľudských životov i majetku mestskej časti a jej obyvateľov. 

Cenu Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP  v kategórii jednotlivec získala Valéria Vaklešová, navrhovateľ Ing. Juraj Mihaľov. Ocenenie je navrhované za vysokú angažovanosť vo veciach verejných na KVP za volebné obdobie 2014-2018, aktívnu prácu na zatraktívnení sídliska – predzáhradka ocenená primátorskou cenou v roku 2017, starostlivosť v Drocárovom parku o kvety, kríčky a výsadbu ruží, zveľaďovanie KVP, zdobenie vianočného stromčeka v Drocárovom parku, športovú súťaž pre deti, spojenú s adopciou ruží, aktívnu spoluprácu s MČ pri riešení nedostatkov a čistoty na sídlisku a za pomoc pri zbere šatstva.

Cenu Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP  v kategórii jednotlivec získala ďalej Svetlana Malecká,  navrhovateľ Andrea Franková. Ocenenie je navrhované za významné výsledky a mimoriadne zásluhy v pedagogickej oblasti a v oblasti dobrovoľníctva. Odkedy bola pani riaditeľka MŠ zvolená do funkcie, neustále svojím prístupom zveľaďuje nielen budovu a okolie MŠ rôznymi aktivitami (rodičovská brigáda, dobrovoľnícka brigáda, modernizácia interiéru, maľovanie plotov, sadenie zelene a, v prvom rade, prebiehajúca rekonštrukcia budovy), no je hlavne prínosom pre naše deti. Z činnosti MŠ: kurzy – plavecký, korčuliarsky, lyžiarsky, škola v prírode, divadlá, Deň rodiny, Vianočné večierky na vysokej úrovni, modernizácia pomôcok pre vzdelávací proces detí, modernizácia školského dvora, rozšírenie MŠ o dve nové triedy a mnoho ďalšieho. Jej kvality a kvality učiteľského zboru svedčia aj o počte novoprihlásených detí a zároveň o množstve detí, ktoré musela odmietnuť a ktoré mali záujem túto škôlku.

Cenu Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP  v kategórii jednotlivec získal aj Ing. Pavol Kaleja, navrhovateľ Mgr. Marián Horenský. Ocenenie je navrhované za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky vo vedeckej a technickej činnosti. Pavol Kaleja pôsobí na Ústave technológie a manažmentu v stavebníctve, v laboratóriu digitálneho výskumu stavebných konštrukcii pomocou virtuálnej reality. Venuje sa moderným metódam spracovania virtuálnej reality v stavebníctve. Je spoluzakladateľom projekčného štúdia VIZUALIZACKY s.r.o. S kolegami vyvinuli systém vizualizácií postavený na princípe počítačových hier. Pomocou špeciálnych 3D okuliarov sa vďaka nemu môžu klienti virtuálne prechádzať po svojom budúcom dome. Týmto nápadom prerazili až za hranice Európy. Projekt Vizualizačky.sk funguje v Start-up centre TUKE. Získali už stovky klientov, aj z Rakúska, zo Švajčiarska či z Ruska. Získal 1. miesto v súťaži Študentská podnikateľská cena roka 2014, rovnako 1. miesto v súťaži s názvom National Innovation Competition 2014. Stal sa víťazom Tatra Banka Business Idea 2014, uspel aj v projekte TUKE Prezentuj svoj start-up! a v apríli 2015 reprezentoval Slovensko na Global Student Enterpreneur Award vo Washingtone. Pavol Kaleja sa dostal do rebríčka najúspešnejších mladých podnikateľov do 30 rokov, ktorý zostavil prestížny časopis Forbes. Naposledy sa tešil z ocenenia „TOP 5 Mladý inovatívny podnikateľ 2017“.

Cenu Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP  v kategórii jednotlivec získal taktiež Matúš Mura, navrhovateľ Ing. Milan Pach. Ocenenie je navrhované za získanie Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu a významné výsledky v oblasti dobrovoľníctva. Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) je komplexný rozvojový program, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote. Program sa realizuje v 140 krajinách sveta a ročne ho absolvuje viac ako milión mladých ľudí, vďaka čomu DofE uznávajú špičkové svetové univerzity a takisto najväčší svetoví zamestnávatelia pri prijímacích pohovoroch. Hlavným dôvodom je, že tieto inštitúcie hľadajú v mladých ľuďoch predovšetkým rozvinuté charakterové vlastnosti ako napr. samostatnosť, vytrvalosť, cieľavedomosť a schopnosť prevziať za seba zodpovednosť, ktoré DofE priamo rozvíja. V septembri tohto roku si bronzové ocenenie prevzal aj študent Gymnázia sv. Košických mučeníkov na Čordákovej ulici č.50 – Matúš Mura – dlhodobo chodil medzi bezdomovcov, rozdával polievku a viedol s nimi dlhé rozhovory. Počas týchto mesiacov prehodnotil veci, ktoré si v živote začal vážiť viac – strechu nad hlavou, jedlo, školu, čisté oblečenie. Týmto aktivitám sa Matúš chce venovať aj ďalej.

Cenu Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP  v kategórii jednotlivec získal aj PaedDr. Ján Gáll, navrhovateľ Ing. Milan Pach. Ocenenie je navrhované za mimoriadne výsledky a významné zásluhy v oblasti pedagogickej činnosti a výtvarného umenia. PaedDr. Ján Gáll sa narodil v roku 1987 v Košiciach. Keďže ho polytechnický odbor na strednej škole nebavil, po maturite sa vydal na inú cestu. Vyštudoval filozofiu a históriu na Pedagogickej fakulte Katolíckej Univerzity v Ružomberku, kde získal aj doktorát. Po skončení univerzity začal pracovať ako učiteľ na základnej škole Drábova 3, na sídlisku KVP v Košiciach. Počas svojho pôsobenia v školstve dosiahol spolu so svojimi žiakmi viaceré významné ocenenia. V roku 2015 získal cenu za prínos v detskej výtvarnej tvorbe Mesta Košice. V roku 2017 bol jeho projekt Čaviarnička Drabka, ktorý vytvoril spoločne so žiackou školskou radou, ocenený prvým miestom v rámci základných škôl na veľtrhu vzdelávania. V máji 2018 sa stal najobľúbenejším učiteľom Slovenska a odvtedy je nositeľom titulu Zlatý Amos. Popri svojej pedagogickej činnosti sa zaoberá aj výtvarným umením. Vo svojej umeleckej činnosti sa venuje grafike, kresbe, spracovaniu dreva a predovšetkým maľbe. Charakteristickou črtou jeho tvorby je odvážne používanie farby. Je typickým expresionistom, ktorý svoje pocity a vášne vyjadruje pomocou farieb. Témy jeho diel sú rôzne, no jeho devízou sú predovšetkým stručne poňaté figuratívne motívy, vystihujúce jednotlivé odtiene ľudskej bytosti. Osobitnú tému predstavujú zátišia, mestské uličky či sakrálna tematika. V roku 2013 sa stal víťazom postupovej výtvarnej súťaže Košická paleta a v roku 2016 získal jeho obraz cenu na celoslovenskej súťaži Výtvarné spektrum. Pravidelne sa zúčastňuje na medzinárodných plenéroch a sympóziách. Ako umelec sa predstavil na dvanástich samostatných a asi štyridsiatich kolektívnych výstavách doma aj v zahraničí. Ako sám hovorí, na deťoch si najviac váži úprimnosť a na škole ho baví, že je každý deň iná. Jeho ateliér je preňho miesto, kde si môže oddýchnuť a nechať pracovné povinnosti za jeho dverami.

Cena Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP v kategórii – kolektív získava navrhovaný HC KVP Represent (hokejový tím), navrhovateľ Mgr. Martin Ištvan. Ocenenie je navrhované za významné výsledky v športovej oblasti. Chlapcom z KVP sa podarilo zvíťaziť medzi silnou konkurenciou 18 tímov (455 hráčov) košickej amatérskej hokejovej ligy - Cassovia hockey league v sezóne 2017/2018, kedy sa im podarilo získať putovný košický pohár a získať tak titul Champions of Cassovia hockey league. Víťazná zostava: Marek Sanislo, Richard Sekerák, Lukáš Ongáľ, Tomáš Antol, Martin Horník, Tomáš Kramarčik, Roman Račko, Peter Kubík, Peter Illéš, Rastislav Židišin, Pavol Šoltés, Marián Tóth, Pavol Buc, Maroš Vagaský, Marcel Farkaš, Miroslav Sterdas, Stanislav Pazitny, Stanislav Suchý.

Cena Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP v kategórii – kolektív získavajú aj Reprezentanti SR vo florbale, navrhovateľ Ing. Milan Pach. Ocenenie je navrhované za významné výsledky v športovej oblasti na medzinárodnej úrovni. Reprezentantom SR vo florbale Lukášovi Řezaninovi, Ladislavovi Gálovi a Michalovi Dudovičovi v roku 2018 sa podarilo prispieť k tomu, že sa Slovensko prebojovalo na Majstrovstvá sveta vo florbale v Prahe a zároveň k ďalšej popularizácii tohto športu aj u nás. Lukáš Řezanina, v mužskej reprezentácii od roku 2010 - kapitán mužstva, Ladislav Gál, v mužskej reprezentácii od roku 2012 a Michal Dudovič, v mužskej reprezentácii od roku 2016.

Čestné uznanie Mestskej časti Košice – Sídlisko KVP získala Ernestína Szilágyiová, navrhovateľ Ing. Juraj Mihaľov. Ocenenie je navrhované za vysokú angažovanosť vo veciach verejných na KVP za volebné obdobie 2014-2018, starostlivosť a zveľaďovanie MČ Košice-Sídlisko KVP - výsadba ruží v Drocárovom parku, zdobenie vianočného stromčeka v Drocárovom parku, športovú súťaž pre deti spojenú s adopciou ruží a za aktívnu účasť a pomoc pri zbere šatstva.

Títo ľudia svojou húževnatosťou prispievajú k prosperite a zveľaďovaniu našej mestskej časti, jej spoločensko-kultúrnemu, športovému a výskumnému napredovaniu, ako aj k šíreniu jej dobrého mena.

Ešte raz Vám veľmi pekne ďakujeme za Vaše zásluhy, za to všetko úsilie, zanietenie, pracovitosť a vytrvalosť!

 

Fotogaléria

Kontakt

Miestny úrad mestskej časti
Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

IČO : 00691089

Telefón:  055 / 789 06 10
Fax:        055 / 789 06 33
Mobil:     0948 780 224

 

 

Vytvorenie účtu - registrácia v online casino - je to veľmi jednoduché.Stačí vyplniť pár koloniek na stránke a stlačiť tlačítko. Bez vytvorenia účtu nebudete môcť hrať za skutočné peniaze a skutočné peniaze aj vyhrať.

V jednom kasíne by ste si mali vytvárať len jeden účet, také sú pravidlá. Určite odporúčame pri vytváraní účtu uvádzať pravdivé údaje. Kasíno ich nezneužie, je licencované a kontrolované v rámci Európskej únie. Vlastne ich ani nemá ako zneužiť.

Ked si budete chcieť poslať vyhraté peniaze na Váš účet v banke, a vaše údaje nebudú správne, bude to oveľa zložitejšie a možno svoju výhru ani nikdy neuvidíte na svojom účte.

Kasína ktoré si namusíte inštalovať na svoj počítač ponúkajú možnosť vytvoriť si účet priamo na ich web stránke. V kasínach ktoré sa inštalujú, nájdete registráciu po otvorení kasíno programu.Nezabudnite, že pri vytvorení účtu a prvom vklade máte nárok na BONUS!