Obyvatelia sú proti výstavbe na Wuppertálskej ulici

Plánovaná bytová výstavba medzi Wuppertálskou a Topasovou ulicou vyvolala na sídlisku KVP ďalšie protestné zhromaždenie. Svoju nespokojnosť prišlo v stredu (3.4.) vyjadriť viac ako 100 ľudí, ktorí upozornili na riziká vyplývajúce z realizácie projektu. Ide najmä o stratu zelene, zhoršenie parkovania ale i samotný zásah do súkromia.

„Tá zástavba nás oberie o všetku zeleň, ktorú tú máme, neviem si to predstaviť. Je to tiché, pokojné miesto, hrajú sa tu deti, a oni nám ho idú zastavať bez toho, aby sa nás na to vôbec opýtali. O doprave ani nehovorím, už teraz je prehustená, nebudeme mať kade ani chodiť,“ vyjadril sa jeden z dotknutých obyvateľov.

Obyvateľov prišli na zhromaždenie podporiť aj zástupcovia mestskej časti, so zámerom developera rovnako nesúhlasia. Zástupca starostu Roman Matoušek pripomenul, že mestská časť má v danej veci iba odporúčací charakter. Zdôraznil však, že v rozsahu svojich kompetencií urobia maximum pre obhajobu verejného záujmu a názorov občanov. Ak developer splní všetky podmienky, mestská časť nemá veľa možností ako zasahovať a vstupovať do procesu výstavby, v tomto sme bohužiaľ oklieštení. Zámer v danej lokalite nepovažujeme za rozumný, a stojíme na strane obyvateľov, ktorých vôľu sa budeme snažiť naplniť. Ak sa výstavbu nepodarí zastaviť, urobíme všetko pre to, aby sme aspoň zmiernili jej negatívne dopady na život ľudí.“

Pozemky na sídlisku pôvodne patrili mestu Košice, to ich previedlo na cirkev výmenou za iné. Developer ich kúpil od cirkvi vlani, do dvoch rokov chce na mieste postaviť 400 bytov. Územný plán výstavbu na danej ploche schvaľuje. Mestská časť sa chce v najbližšom období stretnúť s investorom a odprezentovať mu pripomienky obyvateľov.

„Práve ľudia, ktorí tam žijú, majú mať rozhodujúci vplyv na schvaľovanie výstavby. Ak si želajú zachovanie zelene, a to, aby naďalej slúžila na rekreačné účely, malo by sa im vyhovieť,“ dodal Matoušek.

Developer však dlhodobo tvrdí, že zámer by danú lokalitu zatraktívnil a mal by vyššiu pridanú hodnotu nie len pre tých, ktorí by si nové byty kúpili, ale aj tých, ktorí tam už bývajú. Konkrétna podoba projektu vzišla koncom februára z medzinárodnej urbanistickej súťaže architektov. Developer avizuje možné zmeny v projekte a zapracovanie požiadaviek verejnosti i mestskej časti.

Fotogaléria

Dokumenty na stiahnutie

ts andromeda.pdf
veľkosť: 596.88 KB
Kontakt

Miestny úrad mestskej časti
Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

IČO : 00691089

Telefón:  055 / 789 06 10
Fax:        055 / 789 06 33
Mobil:     0948 780 224

 

 

Vytvorenie účtu - registrácia v online casino - je to veľmi jednoduché.Stačí vyplniť pár koloniek na stránke a stlačiť tlačítko. Bez vytvorenia účtu nebudete môcť hrať za skutočné peniaze a skutočné peniaze aj vyhrať.

V jednom kasíne by ste si mali vytvárať len jeden účet, také sú pravidlá. Určite odporúčame pri vytváraní účtu uvádzať pravdivé údaje. Kasíno ich nezneužie, je licencované a kontrolované v rámci Európskej únie. Vlastne ich ani nemá ako zneužiť.

Ked si budete chcieť poslať vyhraté peniaze na Váš účet v banke, a vaše údaje nebudú správne, bude to oveľa zložitejšie a možno svoju výhru ani nikdy neuvidíte na svojom účte.

Kasína ktoré si namusíte inštalovať na svoj počítač ponúkajú možnosť vytvoriť si účet priamo na ich web stránke. V kasínach ktoré sa inštalujú, nájdete registráciu po otvorení kasíno programu.Nezabudnite, že pri vytvorení účtu a prvom vklade máte nárok na BONUS!