Odborná prednáška v dennom centre obohatila seniorov

O základných psychiatrických ochoreniach ohrozujúcich seniorov - a to o depresii, demencii a závislostiach vo vyššom veku prišla do denného centra porozprávať primárka I. psychiatrickej kliniky UNLP Košice, Mgr. MUDr. Iveta Potočňáková, MBA.

,,Duševné zdravie seniora je v mnohom závislé od jeho doterajšieho života (telesného, psychického, rodinného, sociálneho), cez to, či je zodpovedaná otázka zmyslu života až po včasný kontakt a rešpekt k starostlivosti a usmerneniam medicínskych špecialistov, vrátane psychiatrov, ktorých sa netreba báť navštíviť", uviedla primárka Potočňáková.

V rámci prednášky pripomenula aká dôležitá je v ich veku prevencia, zdravotný životný štýl a pomoc tých najbližších. Pod zdravým životným štýlom rozumieme dostatočný spánok, vhodný pomer medzi prácou a oddychom, intelektuálnou a fyzickou aktivitou, pestrý jedálniček s dostatkom surovej stravy, vyhýbanie sa tabaku, alkoholu, neordinovaným liekom a tiež vyvážený pomer medzi „dať a brať", doplnila a v závere skonštatovala, že: „Vždy je lepšia zbytočná návšteva, než konštatovanie, že ste „prišli neskoro". Rozpaky ohľadom starostlivosti o svoje zdravie treba raz a navždy odložiť."

Seniori boli opät veľmi aktívni a po skončení prednášky pýtali pani primárky na všetko, čo ich zaujímalo. .Spoluprácu zhodnotil aj starosta MČ KVP, Mgr. Ladislav Lörinc: „Spustiť sériu odborných prednášok pre našich seniorov  sme sa rozhodli aj preto, aby sme im priniesli informácie z rôznych lekárskych tém, ktoré majú vplyv na ich každodenný život. Veľmi si vážime, že UNLP Košice prijala ponuku na spoluprácu a jej odborníci chodia do nášho denného centra s nadšením prednášať o svojich radách a skúsenostiach. Vysoko oceňujeme profesionálny ako i ľudský prístup a tešíme sa na ďalšie stretnutie."

 

Fotogaléria

Kontakt

Miestny úrad mestskej časti
Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

IČO : 00691089

Telefón:  055 / 789 06 10
Fax:        055 / 789 06 33
Mobil:     0948 780 224

 

 

Vytvorenie účtu - registrácia v online casino - je to veľmi jednoduché.Stačí vyplniť pár koloniek na stránke a stlačiť tlačítko. Bez vytvorenia účtu nebudete môcť hrať za skutočné peniaze a skutočné peniaze aj vyhrať.

V jednom kasíne by ste si mali vytvárať len jeden účet, také sú pravidlá. Určite odporúčame pri vytváraní účtu uvádzať pravdivé údaje. Kasíno ich nezneužie, je licencované a kontrolované v rámci Európskej únie. Vlastne ich ani nemá ako zneužiť.

Ked si budete chcieť poslať vyhraté peniaze na Váš účet v banke, a vaše údaje nebudú správne, bude to oveľa zložitejšie a možno svoju výhru ani nikdy neuvidíte na svojom účte.

Kasína ktoré si namusíte inštalovať na svoj počítač ponúkajú možnosť vytvoriť si účet priamo na ich web stránke. V kasínach ktoré sa inštalujú, nájdete registráciu po otvorení kasíno programu.Nezabudnite, že pri vytvorení účtu a prvom vklade máte nárok na BONUS!