Oslavy 40.výročia vzniku Sídliska KVP odštartovali výnimočne

Mestská časť Košice – Sídlisko KVP si v tomto roku pripomína 40. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti pripravila spolu symbolických 40 akcií, ktoré si verejnosť bude môcť užiť do konca roka. Oslavy tohto významného historického míľnika odštartovalo vysadenie stromu a uloženie časovej schránky.

Pred miestnym úradom pribudol v stredu (10.5.) hrab obyčajný stĺpovitý. Dôvodom výberu tohto druhu stromu bolo hlavne to, že práve zlatý hrabový trojlist tvorí erb mestskej časti.

Do zeme bola zakopaná i časová kapsula s odkazmi pre budúce generácie. Pomôcť zakopať ju prišiel aj bývalý starosta sídliska Daniel Rusnák. Kapsula obsahuje viacero historických a súčasných dokumentov, napríklad výtlačok prvého a posledného vydania miestneho občasníka KVaPka, fotografie zo začiatkov budovania sídliska, zväzok kľúčov, list od občanov mestskej časti pre budúce generácie, artefakty od Občianskych združení Radosť a Dorka, ale aj predmety od Farnosti Božieho Milosrdenstva.

V rámci osláv sa uskutočnia tradičné podujatia ako Deň detí, Letný festival či Vianoce na KVP. Sprievodný program zahŕňa rôzne súťaže, športové aktivity, ale aj výstavu historických fotografií, videoreportáže so zaujímavými osobnosťami či potulky sídliskom so známym sprievodcom Milanom Kolcunom.

História sídliska sa začala písať v januári roku 1983, kedy sa prví KVP-čkári nasťahovali do úplne prvého obytného domu na Dénešovej ulici. Dnes toto moderné sídlisko poskytuje miesto pre život viac ako 22-tisícom obyvateľov.

Fotogaléria

Dokumenty na stiahnutie

Kontakt

Miestny úrad mestskej časti
Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

IČO : 00691089

Telefón:  055 / 789 06 10
Fax:        055 / 789 06 33
Mobil:     0948 780 224

 

 

Vytvorenie účtu - registrácia v online casino - je to veľmi jednoduché.Stačí vyplniť pár koloniek na stránke a stlačiť tlačítko. Bez vytvorenia účtu nebudete môcť hrať za skutočné peniaze a skutočné peniaze aj vyhrať.

V jednom kasíne by ste si mali vytvárať len jeden účet, také sú pravidlá. Určite odporúčame pri vytváraní účtu uvádzať pravdivé údaje. Kasíno ich nezneužie, je licencované a kontrolované v rámci Európskej únie. Vlastne ich ani nemá ako zneužiť.

Ked si budete chcieť poslať vyhraté peniaze na Váš účet v banke, a vaše údaje nebudú správne, bude to oveľa zložitejšie a možno svoju výhru ani nikdy neuvidíte na svojom účte.

Kasína ktoré si namusíte inštalovať na svoj počítač ponúkajú možnosť vytvoriť si účet priamo na ich web stránke. V kasínach ktoré sa inštalujú, nájdete registráciu po otvorení kasíno programu.Nezabudnite, že pri vytvorení účtu a prvom vklade máte nárok na BONUS!