Dodávky by už viac nemali zaberať parkovacie miesta na sídlisku

Zmeny v parkovacej politike, ktorými chce Mestská časť Košice-Sídlisko KVP obmedziť státie nákladných vozidiel s dĺžkou nad 5 metrov, sa čoskoro stanú realitou. Od pondelka (19.8) sa začnú práce na budovaní záchytného parkoviska pre dodávky, ktoré vznikne už na existujúcom parkovisku pod kostolom. „Dôjde k úprave dopravného značenia, zvislého aj vodorovného, takisto sa obrubníkmi vyznačí aj koridor pre peších. Pri ich vyznačovaní by sme radi poprosili obyvateľov o súčinnosť a trpezlivosť. Ak chceme projekt úspešne zrealizovať, musíme rátať aj s menšími obmedzeniami,“ priblížil starosta Ladislav Lörinc s tým, že do konca budúceho týždňa by mali byť ukončené.

Mestská časť pripomína, že autá stojace v čase prác na parkovisku, budú odtiahnuté alebo presunuté v spolupráci s mestskou políciou. Lörinc hovorí ešte o jednom mieste, kde by dodávky mohli v obmedzenom čase (16:00-7:00) parkovať. „Postupujeme v súlade s projektovou dokumentáciou, ktorá bola schválená Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ a mestom Košice. Parkovisko pod kostolom poskytne viac ako 80 parkovacích miest, ďalšie nájdu majitelia dodávok na Klimkovičovej ulici v blízkosti autoumyvárky. Týmto opatrením chceme vyjsť v ústrety obom zainteresovaným stranám.“ Dodal, že parkovacie miesta pri obytných domoch majú ale prednostne slúžiť obyvateľom tam bývajúcim, a nie veľkým nákladným autám, slúžiacim na podnikanie.

S osadzovaním dopravných značiek sa začne následne po ukončení prác na záchytnom parkovisku, teda zhruba o dva týždne. Pribudnúť by ich malo dokopy 30, zlepšiť majú situáciu s preplnenými parkoviskami medzi vnútroblokmi. V mestskej časti chýba aktuálne 1500 parkovacích miest.

„Sľubujeme si od toho zlepšenie situácie s parkovaním, aj keď vieme, že úplne ju nevyriešime. Dosiahnuť chceme aj zvýšenie bezpečnosti a dostupnosti prejazdu záchranných zložiek. Projekt sa spustí v septembri, no počas celého mesiaca budeme v spolupráci s mestskou políciou vodičov upozorňovať, aby si zvykli na parkovaciu novinku, nebudú hneď pokutovaní. Tí, ktorí budú opakovane porušovať nové dopravné značenie, budú následne od októbra niesť za to aj zodpovednosť a pokute sa už nevyhnú,“ upresnil Lörinc.

Oba projekty (zriadenie zón zákazu státia nákladných vozidiel a úprava dopravného značenia na parkovisku pri kostole) budú financované z rozpočtu mestskej časti. Investícia bude predstavovať viac ako 25tisíc eur.

 

Fotogaléria

Dokumenty na stiahnutie

TS_zmeny v parkovani.docx
veľkosť: 212.23 KB
Kontakt

Miestny úrad mestskej časti
Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

IČO : 00691089

Telefón:  055 / 789 06 10
Fax:        055 / 789 06 33
Mobil:     0948 780 224

 

 

Vytvorenie účtu - registrácia v online casino - je to veľmi jednoduché.Stačí vyplniť pár koloniek na stránke a stlačiť tlačítko. Bez vytvorenia účtu nebudete môcť hrať za skutočné peniaze a skutočné peniaze aj vyhrať.

V jednom kasíne by ste si mali vytvárať len jeden účet, také sú pravidlá. Určite odporúčame pri vytváraní účtu uvádzať pravdivé údaje. Kasíno ich nezneužie, je licencované a kontrolované v rámci Európskej únie. Vlastne ich ani nemá ako zneužiť.

Ked si budete chcieť poslať vyhraté peniaze na Váš účet v banke, a vaše údaje nebudú správne, bude to oveľa zložitejšie a možno svoju výhru ani nikdy neuvidíte na svojom účte.

Kasína ktoré si namusíte inštalovať na svoj počítač ponúkajú možnosť vytvoriť si účet priamo na ich web stránke. V kasínach ktoré sa inštalujú, nájdete registráciu po otvorení kasíno programu.Nezabudnite, že pri vytvorení účtu a prvom vklade máte nárok na BONUS!